+36 70 378 4040 vke@vadaszatikultura.hu

CIC Aranyérem kitüntetést vehetett át Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke, valamint Bán Beatrix, a Vadászati Kulturális Egyesület elnökségi tagja, a VKE Diana Vadászhölgy Klub elnöke.

Oláh Csaba VKE elnök kitüntetése

Marghescu Tamás, a Nemzetközi Vadászati- és Vadvédelmi Tanács (CIC) vezérigazgatója laudációjában kiemelte, hogy a Vadászati Kulturális Egyesület, a világon egyedülállóan a vadászati kultúra és hagyományok ápolására és megőrzésére alakult szervezet példaként kell szolgáljon a Nemzetközi Vadászati- és Vadvédelmi Tanács tagállamai számára. Az immáron 28 éves szervezet aktív és eredményes munkájában, sikereiben Oláh Csaba elévülhetetlen érdemeket szerzett. Emellett elsőként karolta fel és támogatta, hogy a magyar vadászati hagyományok felkerüljenek az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság vezette szellemi kulturális örökségek nemzeti jegyzékére.

Bán Beatrix VKE alelnök, Diana Vadászhölgy Klub elnök kitüntetése

A magyarországi vadászhölgyeket tömörítő VKE Diana Vadászhölgy Klub nemzetközi szinten a legnagyobb létszámú, legaktívabb szervezet. Megalapításában és működtetésében Bán Beatrix elnök immáron 16 éve meghatározó szerepet tölt be. A Klub vezetője emellett kitartóan, megalkuvást nem ismerve fogta össze és vitte végig a magyar vadászati hagyományok szellemi kulturális örökségként történő elismertetésének közel másfél éves folyamatát.

Hálásan köszönjük a patinás szervezet magas rangú, megtisztelő elismerését, amely két embernek szólt, de egy lelkes csapat több évtizedes közös munkájának eredménye!