+36 70 378 4040 vke@vadaszatikultura.hu

Balogh Péter Képzőművészeti Nagydíj

A Vadászati Kulturális Egyesület 2013-ban, hagyományteremtő szándékkal művészeti díjat alapított, amelyet minden évben egyetlen olyan művészeknek ítélnek oda, aki életvitelével, művészi munkásságával, kiemelkedő színvonalú alkotásaival tovább öregbíti a magyar vadászati kultúra hírnevét. A díjjal az egyesület elsősorban a magyar vadász-képzőművészet alkotóit, tágabb értelemben a hazai művészeti élet kiválóságait szeretné elismerni, s ezzel is felhívni rájuk a közvélemény figyelmét.
Az elismerés további célja, hogy méltó emléket állítsunk Balogh Péter grafikusművésznek, aki kiemelkedő munkásságával példaként szolgálhat a mai, kortárs alkotók számára.

A díjazott kiválasztása az alapján történik, hogy a VKE éves Képzőművészeti Pályázatának anyagait elbíráló, elismert szaktekintélyekből álló zsűrije a résztvevők közül – a benyújtott munkák színvonalának figyelembevételével – kit tart arra a legméltóbbnak. A bronzból készült, a névadó portréját ábrázoló érme és az oklevél adományozásának további szempontjai:
– A díjazott kizárólag olyan képzőművész lehet, aki a VKE tagja.
– A díjat „megosztva” vagy posztumusz odaítélni nem lehet.
– A díjat minden személy kizárólag egyetlen alkalommal kaphatja meg.

2020. Boros Zoltán
2019. Molnár Antal
2018. Boros Andrea
2017. Schneider János
2016. Sándor Róbert
2015. Rékasi Csaba
2014. Keszthelyi Jenő
2013. Simon Ferenc

Hubertus kereszt

Hubertus kereszt

Avatási emléklap

Avatási emléklap

Pályázatok

vadászat fényképezőgéppel

Könyvajánló

Könyvajánló