+36 70 378 4040 vke@vadaszatikultura.hu
WaSH  programok

A Vadászati Kulturális Egyesület Diana Vadászhölgy Klubja volt a házigazdája a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács Artemis Munkacsoportjának hagyományos VI. Nők és a Fenntartható Vadászat (WaSH) Nemzetközi Konferenciájának Tatán.

A 8 ország mintegy félszáz vadászhölgyét George Aman, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) elnöke köszöntötte 2021. szeptember 23-án a Hotel Gottwald**** éttermében.

Beszédében kiemelte a vadászhölgyeknek a fenntartható vadászat elfogadtatásában betöltött vitathatatlanul fontos szerepét, és tiszteletreméltónak nevezte a birtokukban lévő tudást, továbbá azt az erőfeszítést, amelyet a tapasztalataik, ismereteik megosztása érdekében tesznek.

Az előadások sorozatát a holland Tula Stapert, a Nemzetközi Solymász Szövetség képviselője kezdte, aki egy nemzetközi sólyommentő programot, a Lugger Projectet mutatott be. Lóránt Miklós, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi területfelügyelője a vadgazdálkodás és a természetvédelem eredményes együttműködéséről, Csókás Adrienn, a MATE doktorandusza a városi vadgazdálkodás aktuális problémáiról tartott tartalmas és érdekes előadást. A délelőttöt dr. Sona Chovanova Supekova, a CIC Artemis Munkacsoportjának elnöke zárta, aki a vadhús értékeiről és a vadászat elfogadtatásában betöltött lehetséges szerepéről, jelentőségéről beszélt, és beszámolt a CIC gondozásában hamarosan megjelenő, általa szerkesztett csodálatos vadász szakácskönyvről.

Az ebédet követően Juhász Lenke, a Vérteserdő Zrt. közjóléti és vadgazdálkodási osztályvezetője tartott előadást az ASP és a COVID vadgazdálkodásra gyakorolt hatásáról, majd holland, szerb, szlovák, cseh, lengyel és magyar részvétellel egy panelbeszélgetés zárta a tanácskozást. A konferenciát követően Prihoda Judit festőművész kápráztatta el a résztvevőket, aki mindössze negyed óra alatt, magával ragadó zenei aláfestéssel egy elefántot alkotott a lenyűgözött nézők szeme láttára.

A tartalmas napot gálavacsora zárta, amelyet Bernard Lozé, a CIC tiszteletbeli elnöke is megtisztelt jelenlétével. A nemzetközi közönséget Johann János és zenekara szórakoztatta, az est fénypontja pedig Hrivnák Tünde Pro Urbe díjas divattervező Wondeer kollekciójának bemutatója volt, amelyben a VKE Diana Vadászhölgy Klub tagjai is közreműködtek, osztatlan sikert aratva.

Pénteken Pannonhalmára utazott a népes vendégsereg, ahol megtekintettük az Apátság Bazilikáját, Altemplomát és Könyvtárát, majd a Viator Étteremben elfogyasztott ebédet követően egy Gyógynövénykerti látogatást tettünk.

Szombaton a vendégek jelentős része részt vett az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021 megnyitó ünnepségén. A visszajelzések alapján kivétel nélkül lenyűgözőnek, nagyszabásúnak, és kiemelt jelentőségűnek ítélve az esemény megrendezését és annak színvonalát.

Fárasztó, de csodálatos és tartalmas napokon vagyunk túl, ugyanakkor büszkén állíthatjuk, hogy Magyarországot, hazánk természeti és vadászati értékeit méltón képviselve láttuk vendégül a népes nemzetközi vadászhölgy társaságot.

Bán Beatrix