+36 70 378 4040 vke@vadaszatikultura.hu
Tisztújítás a Vadászati kulturális Egyesület

Amíg a zalai dombok között hajnalonként a gímszarvasok már javában fújták szerelmes strófáikat, addig napközben a keszthelyi Vadászati Múzeum udvara megtelt ünneplésre érkezett vendégekkel. Szeptember 12-én tartották meg a Vadászati Kultúra Ünnepét a IX. Festetics Trófeaszemlével egybekötve.

A kiállított gímagancsok méltó keretet adtak a színpadi programoknak. A köszöntők és ünnepi beszédek után sort került a VKE Képzőművészeti pályázatának ünnepélyes díjátadójára, és egyben a kiállítás megnyitójára. Az 55 kiállított alkotás közül idén 25 kapta meg a rangos Vadászati Kulturális Érték díjat. A kiállítás három hónapig látogatható a múzeum különtermében.

A délutáni órákban került sor a VKE rendes évi országos Küldöttközgyűlésére, melynek a beszámolók elfogadása mellett egyik napirendi pontja volt az ötévente sorra kerülő tisztújítás is.

A Közgyűlés egyhangú szavazattal fogadta el a régi-új elnökséget, Bán Beatrix, Bősze András és Oláh Csaba személyében. Az elnökség – alapszabály szerint maguk közül választ elnököt, melyre idén is Oláh Csabát szavazták meg, míg a két alelnök változatlanul Bán Beatrix és Bősze András maradt.

A Kulturális Tanács élére Nagy Csabát, míg a Felügyelő Bizottság elnöki posztjára dr. Sipos Istvánnét választotta a közgyűlés. Felügyelő Bizottsági tagok: Kiss Andrásné és Takács János lett.

Munkájukhoz mindnyájuknak jó egészséget és sok sikert kívánunk!

VKE