+36 70 378 4040 vke@vadaszatikultura.hu
Lóki György

Lóki György

elnök

Mobil: +36 30 229 8951

Email: gyorgy.loki@gmail.com

Web: Aranysólyomfészke

Solymász Rend

A keszthelyi Vadászati Múzeumban a Vadászati Kulturális Egyesület jubileumi rendezvényén és annak keretein belül megalakult a VKE Solymász Rend 2016. május 28-án.

Ezzel egy régi tartozását törlesztette a solymász társadalom.

Egyrészt, hogy a solymászat, mint hagyományos vadászati mód, a világörökségünk része képviselteti magát a Vadászati Kulturális Egyesületben, másrészt pedig, hogy minél több ember számára biztosítsunk lehetőséget a solymászattal való megismerkedésre, támogatására.

A VKE Solymász Rend nem csak a solymászok számára alakult, hiszen számukra rendelkezésre áll két solymász szervezet is. Céljaink között elsődleges, hogy elősegítsük a vadászat társadalmi elfogadottságát valamint, minél szélesebb tömegek számára biztosítsunk tiszta forrást a solymászat, mint ősi hagyományunk, a ragadozó madarak és a velük való mindennapi munka megismerésére, támogatására, és útmutatást nyújtsunk a solymásszá válás rögös útján. Szoros együttműködést tervezünk állami és társadalmi szervezetekkel, oktatási intézményekkel, hasznos és meghatározó tagja szeretnénk lenni Vadászati Kulturális Egyesületnek.

A VKE Solymász Rend tagja lehet bárki, aki a céljainkkal egyetért, közelebb szeretne kerülni a solymászathoz, vagy csak úgy érzi, hogy jelenlétével kívánja támogatni a Magyar Solymászatot.

Hubertus kereszt

Hubertus kereszt

Avatási emléklap

Avatási emléklap

Pályázatok

vadászat fényképezőgéppel

Könyvajánló

Könyvajánló