+36 70 378 4040 vke@vadaszatikultura.hu

Ifjúsági tagozat

A Vadászati Kulturális Egyesület Ifjúsági Tagozata 2006. február 8-án, az FVM-ben tartotta ünnepélyes alakuló ülését

A tagszervezet életre hívásával tulajdonképpen az elmúlt években sikeresen működő Matula Programot szerették volna – immáron intézményesített keretek között – továbbfejleszteni, és kiterjeszteni. A tagozat elsődleges célja és feladata a természetvédelem és a vadászat iránt érdeklődő, a vadászati hagyományokért és a vadászati kultúráért tenni vágyó ifjúság szemléletformálása, különböző szabadidős programok és vadásztáborok szervezésével, valamint az ismeretterjesztés és az oktatás-nevelés.

Az VKE Ifjúsági Tagozatának tagja lehet mindenki, aki 25 évesnél fiatalabb, írásban kérvényezte tagfelvételét, és befizette a jelképesnek mondható 2500 forintos éves tagdíjat. A tagok az Egyesület és az Ifjúsági Tagozat emblémájával ellátott fényképes tagsági igazolványt kapnak, és minden tag postai úton megkapja a Magyar VADÁSZLAP két hónappal régebbi számait is.

Vadásztáboraik megalakulásuk óta nagy sikerrel zajlanak, és 2007 óta már nem csak az egyhetes, bentlakásos programokon, hanem őzhívó és szarvasbőgő hétvégéken is részt vehetnek a gyerekek. A minden évben megrendezett Bársony István Országos Ifjúsági Prózamondó versenyen már eddig is több száz általános- és középiskolai tanuló indult, közelebb kerülve ezáltal a páratlanul gazdag magyar vadászirodalomhoz.

Az Ifjúsági Tagozat vezetői – vagy ahogyan az egyesületen belül nevezik őket: az őzikések – rendszeresen kiírják éves gyermekrajzpályázatukat, amelynek a névadója a számos ifjúsági- és állatregényt jegyző, népszerű vadászíró, Fekete István a névadója, és amelyre minden esztendőben sok kisiskolás küldi be rajzait, festményeit. A VKE-IT és a Matula Program hagyományosnak mondható rendezvénye a „Vadon élő állatok karácsonya”, amelynek keretében a „vadászpalánták”a helyi vadásztársaságok területén, az ottani sport- és hivatásos vadászokkal közösen töltik fel a vadetetőket.

Hubertus kereszt

Hubertus kereszt

Avatási emléklap

Avatási emléklap

Pályázatok

vadászat fényképezőgéppel

Könyvajánló

Könyvajánló