+36 70 378 4040 vke@vadaszatikultura.hu
Bán Beatrix

Bán Beatrix

elnök

Mobil: +36 70 702 5164

Email: beatrixb@t-online.hu

Diana Vadászhölgy Klub

A Diana Vadászhölgy Klub a Vadászati Kulturális Egyesület keretén belül, de annak önálló szekciójaként alakult meg 2003. október 29-én Budapesten, közel 150 vadászhölgy részvételével

Ekkor még maguk az alapítók sem gondolták, hogy a vadászhölgyek összefogására ekkora igény lesz, mint azt az elmúlt évek bizonyítják.

Működésük során a vadászati kultúra hagyományainak ápolására, fejlesztésére, szakmai előadások, kiállítások, bemutatók, gyermekprogramok, valamint közös vadászatok szervezésére fektetik a fő hangsúlyt. Fontos célkitűzésük, hogy megváltoztassák a vadászatról kialakult negatív képet.

A vadászhölgyek szeretnék megmutatni, hogy a vadászat nem pusztán a vad elejtéséről szól, hanem elsősorban a természet szeretetéről, a vad iránti tiszteletről, a vadállomány gondozásáról, de legfőképpen különleges élmények, hangulatok összességéről.

A legfontosabb feladatuknak tartják, hogy segítsék a gyermekek nevelését, tanítását. …márpedig ebben – vitathatatlanul – a hölgyeké a főszerep. Ezért számtalan programot szerveznek, melynek célja, hogy az iskolás gyerekeket megismertessék a természet csodáival, a vadászat igazi értelmével. Mindemellett fontosnak tartják azt is, hogy a magyar vadászok közt is megállják a helyüket, hogy aktívan részt vegyenek minden jeles vadászati eseményen, akár országos, akár megyei szinten.

Az elmúlt évek bizonyították, hogy a Diana Vadászhölgy Klub működése, tevékenysége nem kizárólag a vadászhölgyek érdeke és érdeme, hanem üde és kedves színfoltja a magyar vadászati életnek. Minden évben a FeHoVa kiállításon rajzkiállítással egybekötött gyermekfoglalkoztatóval várják a gyerekeket. A hagyományos programjaik, az Országos Diana találkozó, a Diana Bál, a Diana Kupa, valamint a Szakmai Konferencia, mind azt az imént említett célokat szolgálja. Az országos rendezvényeken kívül a klub megyei szervezetei is számos programot rendeznek, melyek regionális szinten igen jelentősek, sok embert megmozgatnak, és a vadászok, valamint a nem vadászok között feszülő ellentéteket is oldják. A klubnak jelenleg közel kettőszáz tagja van, de fontosnak tartják a taglétszám folyamatos emelését is, például az újonnan vadászvizsgát tévő Dianák bevonásával.

A Diana Vadászhölgy Klubot a barátságra, az összetartásra építik, hiszen ezek azok az értékek, melyek segítik őket munkájuk során. A puskaforgató lányok, asszonyok továbbra is biztatnak mindenkit, aki kedvet érez a közös munkához, de leginkább a közös szórakozáshoz, a közös vadászatokhoz, hogy csatlakozzon hozzájuk. Nemcsak a vadászó hölgyeket, de a vadászfeleségeket, természetszerető hölgyeket is nagy szeretettel várják.

2014. február 2. Mórahalom,  XI. Országos Diana Bál

Bohózat – egy felvonásban, a VKE Diana Vadászhölgy Klub elnökségi tagjainak előadásában.

Hubertus kereszt

Hubertus kereszt

Avatási emléklap

Avatási emléklap

Pályázatok

vadászat fényképezőgéppel

Könyvajánló

Könyvajánló