+36 70 378 4040 vke@vadaszatikultura.hu

Polster Gabriella fotóriporter-újságíró

Nekem a természetfotózás vadászat, ami számomra eggyé válni a Természettel, magamba szívni minden rezdülését, szívembe zárni fény és színjátékát, hangját, illatát, az apró csodák villanását. Semmihez sem hasonlítható, különleges érzés egy rókakölyök szemébe vagy egy harmatcsepp tükrébe nézni, felfedezni és megörökíteni a Természetben rejlő milliónyi pillanat egyikét.

Fényképész szakvizsgám után a Pallas Lapkiadó Vállalatnál kezdtem dolgozni fotóriporter gyakornokként 1984-ben. Számos újságnak különböző témákról készítettem képeket, a fotózás valamennyi területén kipróbálhattam tudásomat. Három hónapra, 1987. február elején helyettesíteni küldtek a Nimród szerkesztőségébe, ami a jövőmet örökre meghatározta. Magával ragadott a Természet, a vadászat adta fotózási lehetőség, és örökre elköteleztem magam a Természet és a Vadászat mellett.

Fotóriporter-újságíró diplomámat 1989-ben vettem át, vadászvizsgát 1990-ben tettem, a Nimródnál ez év végéig dolgoztam, majd alapítóként részt vettem a Vadászati Kulturális Egyesület és a Magyar Vadászlap létrehozásában 1991-ben. Erdész-vadász férjemmel 1996-ban kezdtük közös életünket Zalaszentbalázson, gyermekünk Vida Dániel 1997-ben született, aki erdész és vadgazdálkodási technikus szakvizsgáját követően természetvédő mérnöknek tanul Keszthelyen.

Jelenleg a VKE Dunántúli Régiójának alelnökeként segítem munkámmal az egyesületet.

Mivel Zala megyében több, különböző technikával alkotó képzőművész választja témájának a természetet és a vadászatot, ezért összefogtunk és megalakítottuk a Zalai Vadász-Alkotók Egyesületét 2001-ben. Számos közös kiállításon szerepeltek a fotóim, önálló kiállításom kettő volt 2012-ben és 2013-ban.

A vadászatért, a vadászati kultúráért végzett munkám elismeréseként Millenniumi Nimród Vadászérem, VKE Hubertusz Kereszt Arany és Gyémánt fokozatú kitüntetéseket kaptam. Természetfotóim és fotóriporteri tevékenységemért a Vadászati Kulturális Egyesület Arany Ecset-Toll Művészeti Nagydíját vehettem át 2012-ben.

Bízom benne, hogy a fotóimmal közelebb hozom az embereket a Természethez, a vadászathoz és annak helyes megítéléséhez, és ezáltal remélem, jobbak és többek lesznek.