+36 70 378 4040 vke@vadaszatikultura.hu

Kedves Tagjaink, Követőink!

Nem véletlen, hogy ilyen hosszú ideig nem jelentkeztünk. Maroknyi, lelkes csapatunk gőzerővel dolgozik a rendkívül gazdag őszi programsorozat megvalósításán.

Szentendre, 2021. szeptember 18-19.

Örömmel fogadtuk a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság meghívó levelét a szentendrei Skanzenban 2021. szeptember 18-19-én megrendezésre kerülő Kulturális Örökség Napjaira. A színes kulturális kavalkádon az örökséget hordozó közösségek, így többek között a mohácsi busók, a novaji remélők és a karcagi birkapörkölt főzők is részt vesznek, garantálva a felejthetetlen hangulatot. Tekintettel az őszi megsokasodott feladatra, erre a rendezvényre nem csak az érdeklődőket, de a segíteni szándékozókat is nagyon várjuk! Aki részt tud vállalni a magyar vadászati hagyományok méltó bemutatásában, kérjük, keresse Bíró Gabriellát a 06-70-378-4040 telefonszámon.

Tata, 2021. szeptember 23.

A VKE Diana Vadászhölgy Klub szervezésében 2021. szeptember 23-án kerül megrendezésre a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács Artemis Munkacsoportjának hagyományos „Nők és a fenntartható vadászat” Nemzetközi Konferenciája Tatán, a Hotel Gottwald**** éttermében. A konferencia témája az „Új kihívások”, melynek keretében előadást hallhatunk a városi vadgazdálkodásról, a természetvédelem és a vadgazdálkodás együttműködési lehetőségeiről, a Lugger Projectről, valamint bemutatásra kerül egy vadonatúj szakácskönyv, amely a CIC tagországainak nemzeti eledeleit mutatja be, vadhúsból.
A konferenciának 2012-ben első alkalommal Szlovákia adott otthont, majd Csehország, Hollandia, Finnország és Lengyelország után ezúttal Magyarországra látogatnak el a világ vadászhölgyei.

Gödöllő, 2021. október 2-3.

A XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokság 2021. október 2-3-án az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021 keretén belül kerül megrendezésre, amelynek elődöntőjére október 2-án (szombaton) 14 órától a Gödöllői Királyi Kastélyban, döntőjére pedig október 3-án (vasárnap) 11 órától a HUNGEXPO D pavilonjában kerül sor, Stohl András műsorvezetésével.

A szarvasbőgés imitálásának képviselői először a Wild und Hund kezdeményezésére 1999-ben mérték össze tudásukat Dortmundban. Az összeurópai megmérettetés azóta minden évben megrendezésre kerül, amelynek versenyszabályzatát a részvételre jogot nyerő nemzetek közösen alakították ki és finomították az évek alatt, a Wild und Hund koordináló és informális vezető szerepe azonban mindvégig megmaradt.
A szabályzat értelmében csak azok a nemzetek vehetnek részt az Európa-bajnokságokon, amelyek saját, nemzeti megmérettetéseiket is az európai szabályrendszer szerint rendezik, és ezt igazolni tudják. Mindemellett részletesen előírja az egyes versenyek menetét, versenyszámait, a bírálat szempontjait, továbbá meghatározza az Európa Bajnokságok megrendezésének alapkövetelményeit is. Magyarország a kezdetektől fogva részt vesz az európai versenyen, egyéniben és csapatban is számos dobogós hely szerzésével, valamint négy Európa bajnoki címmel vívta ki meghatározó szerepét a részt vevő országok között. Hazánk a 22 év alatt négy alkalommal adott otthont az Európa Bajnokságnak, legutóbb 2016 májusában, a Keszthelyen megrendezett XVIII. Szarvasbőgő Európa Bajnokságon.

A 2021-ben megrendezésre kerülő XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságra mind a 13 ország megküldte nevezését, így az idei megmérettetés 39 versenyzővel, a kísérőkkel együtt közel 100 nemzetközi delegált részvételével zajlik majd.

Budapest, 2021. szeptember25 – október 14.

A Vadászati Kulturális Egyesület mindezek mellett az elmúlt 5 év Vadászati Kulturális Érték minősítést nyert képzőművészeti alkotásaiból az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021 ideje alatt a HUNGEXPO D pavilonjában képzőművészeti kiállítással is várja az érdeklődőket.

Keszthely, 2021. október 9. 

Október 9-én pedig Keszthelyen, a Vadászati Múzeumban végre a nagyközönség számára is bemutathatjuk a 2020. évi természetfotó pályázat díjazott felvételeit, egyúttal megünnepeljük az Egyesület fennállásának 30. évfordulóját. Részletes programmal hamarosan jelentkezünk.