+36 70 378 4040 vke@vadaszatikultura.hu

Solymászati emlékhelynek adott otthont a keszthelyi Vadászati Múzeum parkja 2023. január7-én. A három kiváló solymász – Náday Sándor, Galambos József és Kovács György – emlékére készült kopjafákat Csurcsia Imre solymász alkotta, melyeket Balatonfenyvesen állítottak fel a solymászok 2006-ban, 2008-ban és 2011-ben. Mivel itt kevésbé volt látogatható az emlékhely, Lóki György a Vadászati Kulturális Egyesület Solymász Rendjének elnöke időszerűnek látta, hogy méltóbb helyszínen kerüljenek felállításra a tisztelet jelképei.

Mint mindig, Tóth Csaba a Vadászati Múzeum igazgatója örömmel fogadta a megkeresést és adott lehetőséget egy solymász emlékhely létrehozásához. A kopjafák újra avatásán a különböző solymász szervezetek tagjai tették tiszteletüket a nagy elődök előtt.
– Ez a solymász emlékhely avatása egyben lehetőséget kínál nekünk az összefogásra a közös céljaink elérése érdekében, ezért tegyük félre a sérelmeket, vessünk véget a viszálynak, nyissunk egy új korszakot a solymászat történelmében. – emelte ki Lóki György, majd megköszönte Tóth Csabának a lehetőséget és a támogatást. Novák Csaba a MSE elnöke és Billege Balázs a MIRSA elnöke hozzászólásukban örömüket és köszönetüket fejezték ki az emlékhely megvalósításáért, valamint az új korszak kezdeményezéséért. Végezetül a jelenlévő solymászok történeteket idéztek fel a három solymásszal eltöltött évekből, majd elhelyezték virágaikat a kopjafák előtt.

Polster Gabriella

Fotók: Polster Gabriella 

Katints az első fotóra és lapozd végig a galériát nagyobb méretben!