2017. 10. 18.

ORSZÁGOS VADÁSZATI ONLINE VETÉLKEDŐ

FELHÍVÁS - I. ORSZÁGOS VADÁSZATI ONLINE VETÉLKEDŐ

Tisztelt Igazgató Úrhölgy/Úr, tisztelt Szaktanárok!

A Vadászati Kulturális Egyesület meghirdeti az I. Országos Vadászati Online Vetélkedőt az általános iskolások részére azzal a céllal, hogy bővítsük a gyermekek ismereteit a vadászatról, vadgazdálkodásról, és ezzel elősegítsük a vadászat helyes megítélését, elhelyezését a mai civilizált világunkban. A Vadászati Kulturális Egyesület megalakulása óta (1991) munkájával, kezdeményezéseivel, programjaival azon fáradozik, hogy a vadászatot, mint az ember és a természet viszonyának egyik legősibb formáját helyesen ítélje meg a mai civilizált társadalom, megismertessük és megőrizzük a vadászati kultúránkat, hagyományainkat. Hiszen a vadászat, a vadon élő állatok hasznosítása egyidős az emberiséggel, őseink létfenntartása, fejlődése elképzelhetetlen lett volna nélküle. Mindemellett a vadászat a kultúra bölcsője, minden emberi kultúra fejlődésének az alapja is. A korábban élelemszerző-létfenntartó tevékenység manapság már sokkal inkább természetvédelmi, ökológiai jelentőséggel bír, fontos nemzetgazdasági ágazat, a kultúra és a hagyományápolás színtere, egyszersmind rekreációs és szabadidős tevékenység is. A VKE a Világon egyedülállóként a vadászati kultúra ügyét szolgáló, 2008 óta közhasznú társadalmi szervezet egyik legfontosabb feladatának tekinti az ifjúság ismereteinek szélesítését, ezért számos, korábbi programjaink – gyermek vadász-alkotó táborok, versmondó vetélkedők, gyermekrajz pályázatok, Bársony István Prózamondó Verseny – mellett elindítjuk az első online vetélkedőt a vadászat témakörében. Kezdetnek megyénként öt általános iskolát kérünk fel, hogy támogassa kezdeményezésünket és vegyenek részt diákjaikkal a versenyben. A fogadtatástól függően, később szeretnénk bevonni valamennyi általános iskolát, valamint tervezzük a középiskolák részére is elkészíteni a vetélkedő anyagát.

A vetélkedő részletei: − négy fordulóból áll: október, november, december és január hónapban, − minden fordulóban az általunk megküldött feladatsorra kell válaszolniuk és megoldaniuk a diákoknak, − a megoldott feladatlapot kérjük az aktuális hónap utolsó napjáig beküldeni az email címünkre: vke@vadaszatikultura.hu, − a beküldött válaszon kérjük feltüntetni a diák nevét, életkorát, az iskola pontos nevét és címét, − a négy fordulóban elérhető maximális pontszám:100 pont, azaz fordulónként 25 pont (kisebb kérdések 1-1 pont, kifejtést igénylő feladatok 5 - 15 pont, minden fordulóban a feladatlapon meghatározottak szerint). További pontokkal díjazzuk a megoldással összefüggésben végzett plusz munkát (egyedi gyűjtőmunka, kreatív alkotások, stb.), − a mellékelt feladatsor tetszőleges mennyiségben másolható, a résztvevők száma korlátlan, − a következő forduló anyagát emailen küldjük ki.

A vetélkedő díjazása: az I. helyezett egy hétvégét tölthet kísérőjével a Kaszó Vadászházban teljes ellátással, a HM Kaszó Erdőgazdaság Zrt. kerületvezető hivatásos vadászának kalauzolásával, ahol bepillantást kap a vadgazdálkodási feladatokba, a vadászatba, továbbá esti vadlesen vehet részt. A II. és III. helyezettek további értékes díjazásban részesülnek.

Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás: 2018. február 17. (szombat), a Budapesten megrendezésre kerülő 25. Fegyver, Horgászat, Vadászat Kiállításon (FeHoVa). Kérjük, támogassák kezdeményezésünket diákjaik részvételével, hogy közelebb hozhassuk gyermekeinket a természethez, valamint a vadászathoz és annak helyes megítéléséhez!

 

Köszönettel: Vadászati Kulturális Egyesület Csapata ☺

Kérdések 1.ford

Hozzászólna?

Írja a dobozba véleményét, majd kattintson a "Mehet!" gombra.


Vadászati Kulturális Egyesület - Minden jog fenntartva.