FeHoVa 2014 | Vadászati Kulturális Egyesület


2014. 02. 13.

FeHoVa 2014

NH6P1578

Csütörtökön hivatalosan is megnyitotta kapuit a 21. FeHoVa, Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás. A megnyitó kicsit csúszott az előre meghirdetetthez képest, Dr. Semlyén Zsolt miniszterelnök-helyettes elfoglaltsága miatt, Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Ganczer Gábor HUNGEXPO Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg a kiállítást.

"Újra nyereségessé vált az elmúlt években a magyar vadgazdálkodás, az ágazat tavalyi eredménye már mintegy 1,5 milliárd forint körüli volt - mondta Fazekas Sándor a 21. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) Nemzetközi Kiállítás hivatalos megnyitóját követően csütörtökön a Hungexpo budapesti vásárközpontjában. A vidékfejlesztési miniszter szerint a 6 milliárd forintos éves árbevétellel rendelkező vadgazdálkodás nyereségessé válása a minisztérium által néhány éve megalkotott vadhúsrendeletnek köszönhető. Az eredmény jó alapot adhat az ágazat fejlődéséhez a következő években, biztosíthatja a foglalkoztatás stabilitását, és segítheti a turizmus fejlesztését, valamint a természeti értékek védelmét is - tette hozzá.

A miniszter jelezte: az elmúlt időszakban több más jogszabály is született, amely megkönnyítette a vadászok, a horgászok, a természetjárók mindennapjait. Ide sorolta az új halászati törvényt, amely horgászbarát rendelkezéseket tartalmaz, és egyszerűsödtek a fegyvertartásra vonatkozó szabályok is.

Szigorították ugyanakkor az orvvadászatra és halászatra vonatkozó rendelkezéseket, ezek az illegális tevékenységek bekerültek a Büntető törvénykönyvbe. A természetjárás, a lovaglás szintén könnyebbé vált a magyar erdőkben a jogszabályi könnyítések eredményeként." (MTI)

A FeHoVa keretében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV), valamint az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK).

Elhangzott továbbá, hogy március végén Hatvanban megnyílik a Széchenyi Zsigmond nevét viselő vadászati múzeum.

Hozzászólna?

Írja a dobozba véleményét, majd kattintson a "Mehet!" gombra.


Vadászati Kulturális Egyesület - Minden jog fenntartva.