Pozsonyi konferencia | Vadászati Kulturális Egyesület


2012. 11. 11.

Pozsonyi konferencia

„A vadászhölgyek és a fenntartható vadászat”

konferencia Pozsonyban

A CIC patronálásával, a Szlovák Vadászszövetség és a Szlovák Vadászhölgy Klub szervezésében 2012. november 9- én Pozsonyban került megrendezésre az első Nemzetközi Vadászhölgy Konferencia, „A vadászhölgyek és a fenntartható vadászat” címmel.

Az egész napos konferencia házigazdái Dr. Sona Supeková, a Szlovák Vadászhölgy Klub elnöke, valamint Dr. Suba Imre, a CIC alelnöke, a Szlovák Vadászszövetség elnöke voltak.A 11 országból (Ausztria, Csehország, Dánia, Olaszország, Lettország, Norvégia, Oroszország, Szerbia, USA, Szlovákia, Magyarország) érkező közel 50 vadászhölgyet elsőként L’ubomir Jahnátek szlovák agrárminiszter köszöntötte, majd Tibor Lebockynak, a Szlovák Vadászkamara elnökének és Margescu Tamásnak, a CIC igazgatójának köszöntő szavait hallgathatták meg a résztvevők.

A 11 ország 14 előadója rendkívül színesen, a történelmi hagyományokat, a jelen legfontosabb feladatait és eredményeit, valamint a fenntartható jövőt is érintően mutatta be országa vadgazdálkodásának, vadászati szervezeteinek sajátosságait.

Az egész napos tanácskozást elegáns díszvacsora zárta, melyen fellépett Oto Klein, a Szlovák Operaház tagja, a szlovák vadászhölgyek meglepetéseként pedig fergeteges divatbemutatóban is gyönyörködhettünk.

A CIC csehországi vadászhölgy delegációja örömmel fogadta el a felkérést, így a következő, második nemzetközi konferencia 2014-ben a Bechyne Kastélyban kerül megrendezésre.

Bán Beatrix  
 

Hozzászólna?

Írja a dobozba véleményét, majd kattintson a "Mehet!" gombra.


Vadászati Kulturális Egyesület - Minden jog fenntartva.