Ifjúsági prózamondó verseny | Vadászati Kulturális Egyesület


2012. 03. 29.

Ifjúsági prózamondó verseny

IX. Országos Bársony István

Ifjúsági Prózamondó Verseny

  Időpont: 2012. június 2. Helyszín: Várpalota, Thury-vár Nevezési határidő: 2012. május 10.

A nyílt versenyen minden általános- és középiskolai tanuló részt vehet. Nevezni egy szabadon választott novellával vagy novellarészlettel lehet. Egy versenyző maximum 5 perc időtartamú prózát adhat elő. Szerzőre vagy műfajra vonatkozó kötöttség nincs, az előadandó próza témájának azonban kapcsolódnia kell a természethez vagy a vadászathoz.

Jelentkezés: írásban a VKE központi irodájának elérhetőségein (1163 Budapest, Cziráki u. 26-32. II/156. vke@vadaszatikultura.hu.

A jelentkezéskor kérjük feltűntetni a versenyző(k) nevét, életkorát, iskolájának nevét és elérhetőségét, illetőleg a novella vagy novellarészlet szerzőjét és címét.

A bírálatot egy öttagú zsűri végzi. A versenyzőket – külön kategóriánként – pontozással értékelik, különös tekintettel a kulturált, vadászias megjelenésre, a témaválasztásra, valamint az előadó képességre.

A díjkiosztásnál minden résztvevő emléklapot kap, a helyezettek pedig értékes tárgyjutalomban részesülnek.

Idén újfent kiírjuk az erdészeti, vadgazdálkodási és környezetvédelmi szakközépiskolák közötti Bársony István vándordíjat. A vándorserleget az az intézmény nyeri el, amelyiknek három versenyzője (csapata) a legmagasabb összpontszámot kapja.

    Budapest, 2012.március 7.

Oláh Csaba

elnök

Hozzászólna?

Írja a dobozba véleményét, majd kattintson a "Mehet!" gombra.


Vadászati Kulturális Egyesület - Minden jog fenntartva.