Szakmai nap Somogyzsitfán | Vadászati Kulturális Egyesület


2012. 03. 28.

Szakmai nap Somogyzsitfán

Somogyzsitfai szakmai nap,

2012. március 17-18. (Diana VHK Jász- Nagykun Szolnok megyei Szervezete)

 

Kora hajnalban a 20 fős autóbusz gyorsan megtelt, ahogy a programra jelentkező megyei vadászhölgyeket sorban összeszedte. A megyei csapatot erősítette két pest megyei Diana is, hiszen Dr. Sipos Éva és Dr. Detky Jánosné, Jocika is csatlakozott hozzánk. Az út meglehetősen hosszú volt, de a jó társaságban hamar eltelt.

Első megállónk a keszthelyi Vadászati Múzeum volt. Akinek korábban már volt lehetősége megtekinteni a vadászati kiállítást is újra tudott gyönyörködni a szép, igényesen elrendezett trófeák és diorámák között. A keszthelyi múzeumlátogatás után a szőcsénypusztai Széchenyi Zsigmond Szakközépiskolában vártak bennünket. A Somogyiak a két napos programon vendégszeretetből példásra vizsgáztak. Érkezésünkkor pogácsával vártak minket, és a kirándulás egész ideje alatt lesték minden kívánságunkat. Soós András vadgazda mérnök több mint 20 éve van az iskola szolgálatában. Ő fogadott bennünket és tartott egy órás előadást az iskola múltjáról, jelenéről és az elképzésekről. Ott Györgyné, Mária néni -akinek férje az iskola alapítója és sokáig igazgatója volt- régi időkről szóló történetei színesítették a beszélgetést. Frissen megjelent vadászati szakácskönyvéről is beszámolt.

Az előadások után vaddisznó lesre ültek ki a lelkes vadászok. Este a vacsora kiadós volt és némi társalgás után, mindenki sietett feküdni. A hajnali szalonka monitoring miatt bizony korai volt az ébredés, de mindenki alig várta, hogy a természetben legyen. Terepjárókkal vittek bennünket a több, mint 5000 hektáros különleges rendeltetésű vadászterületre. A vadállományban igen gazdag részen láttunk szalonkát, szarvast, vaddisznót és gyönyörködtünk a tavaszi ébredésben. Visszaérkezéskor már reggelivel vártak, majd egy kiadós túrát szerveztek nekünk. A vadaspark, a csemetekert és a tanerdő megtekintése után akadályokkal és vadnyomokkal teli patak partján, illetve hegyi ösvényeken róttuk a kilométereket. Az idén 85 éves Jocika a fiatalabb korosztályt megcsúfolva nagyszerűen vette a terepakadályokat. Ebédre értünk vissza vendéglátóinkhoz, majd az íncsiklandó finomságok után hazaindultunk.

Nagyon hasznos, eredményes és jó hangulatú kiránduláson vettünk részt, melynek megszervezéséért hálás köszönet illeti Szőllősiné Juditot és Soós András mérnök urat, aki mindvégig mellettünk volt és kalauzolt bennünket, kérdéseinkre választ adott.

 

Tóth Aranka

VKE Diana Vadászhölgy Klub

JNSZ megyei Szervezete

Hozzászólna?

Írja a dobozba véleményét, majd kattintson a "Mehet!" gombra.


Vadászati Kulturális Egyesület - Minden jog fenntartva.